Viltgryte er nok det aller beste jeg kan få på tur! Denne gangen hadde jeg i tillegg fått prima reinsdyrkjøttdeig av en god venn som selv hadde jaktet, skutt og slaktet dyret på Hardangervidda. Slike gaver setter man virkelig pris på. Jeg hadde spart den lenge i fryseren og nå endelig skulle den til pers.
Ingredienser:
-
Kjøttdeig av vilt. Har du ikke så fungerer storfe også fint.
-
Sjalottløk
-
Den beste soppen du kan finne – om du ikke er en sopplukker så plukker du den i butikken
-
Litt bacon – kan sløyfes - men fin som smakstilsetning
-
Valgfri grønnsaker – jeg brukte poteter og brokkoli. Det er kjekt om du har tilberedt dette hjemme før du drar på tur.
-
Creme fraiche
-
Enerbær – det er også veldig gøy å finne tyttebær og krekling og ha i. Da får du en veldig god viltsmak på gryten.
-
Salt, pepper, timian
Kjøttdeigen stekes godt, krydre med salt, pepper og timian. Legg til side, i en kjele. Stek sopp, bacon, løk – ja i den rekkefølgen. Alltid løk til sist. Løk har den egenskapen at det renser stekepannen. Ha alt i gryten etter hvert som det blir ferdig.
Ha i creme fraiche – mengde? 1-2 dl kanskje? Eller alt dersom du vil ha mye saus. Ha i enerbær. Smak og krydre mer hvis du ønsker mer smak på gryten. Del opp poteter og brokkoli og ha i. Bland godt og varm opp mens du rører ofte – mat svir seg fort dersom du lager det i gryte ute. Stekepannen kan du snu opp ned og bruke som lokk slik at varmen ikke taper seg så fort.
Dryss over tyttebær, krekling – kanskje et tyttebærblad eller to. Ta et bilde for skryting – finn deg en fin plass og nyyyyt…
Stekt reinsdyrkjøtt - både lukter og smaker himmelsk!
Slik ble resultatet.
Kjøttdeig av vilt. Har du ikke så fungerer storfe også fint.
Sjalottløk
Den beste soppen du kan finne – om du ikke er en sopplukker så plukker du den i butikken
Litt bacon – kan sløyfes - men fin som smakstilsetning
Valgfri grønnsaker – jeg brukte poteter og brokkoli. Det er kjekt om du har tilberedt dette hjemme før du drar på tur.
Creme fraiche
Enerbær – det er også veldig gøy å finne tyttebær og krekling og ha i. Da får du en veldig god viltsmak på gryten.
Salt, pepper, timian
x
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar