fredag 12. juni 2015

Endelig sommer på Preusserstranda


Ingen tur er for liten!

Noe av det beste som er, er når fredagen kommer og sola skinner. Da pakker vi bare ned mat, putter barna i bilen og fyker av sted til Preusserstranda, også kalt Tyskerstranda på folkemunne. 
Tyskerstranda ligger ytterst på Hurum, ved Tofte. Når man kjører ned dalen mot Tofte, tar man til høyre rett før man kommer til  kystlinjen ved Tofte, skilt "Sandbukta". Kjør ca 2-300 meter til en gammel fotballbane, og parkèr der. Så har man bare et par hundre meter igjen til fots, før man er på stranden.
Vi begir oss glade av sted!


Litt mye stein og tjafs og rot etter en lang vinter hvor bølgene har herjet, men det blir ikke lenge til den pene pyntelige sanden har dekket over det hele. Tyskerstranda er langstrakt og med lange grunner.
Tyskerstranda har fått sitt navn angivelig etter tyskerne som svømte i land etter at Blücher ble senket. Meeen det er et godt stykke fra Drøbaksundet og hit, så jeg tviler på at denne påstanden holder mål. Disse tyskerne svømte dessuten i land ved Frogn..noen har kanskje skrønet litt her?


Her er små øyer å utforske både for liten og stor.



Lysets nyanser i vannet er bare helt magisk å se på. Jeg kan betrakte det i timesvis! Pluss denne vakre snuppa her selvsagt!

Liten gutt, stort hav. "Se mamma! Andefamilien!"


Å kjenne sand og saltvann mellom tærne...underbart..


Ikke veldig varmt, men hvem bryr seg?



Holde klærne tørre sa du? GLEM DET.


Treet som gav skygge på stranda har omsider måttet gi etter. Det er vel ikke så greit når du må drikke saltvann. Så har det blitt klatrestativ for ivrige små barn istedet.


En riktig god helg ønskes alle!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar