søndag 20. mars 2016

Med Barnas Turlag til Tussebo


I Sætre har speidergruppen laget etkoselig turmål for deminste,i skogen ved Grytnesfeltet. Mankører mot Sætrehallen,men istedet for å ta til høyre mot Sætrehallen der veien deler seg,kjører man til venstre og etter noen hundremeter gjennomboligfeltet parkererman på en p-plass til høyre. Derfra går en bredog fin turvei rett fremtil Tussebo.

Denne dagen er jegmedsom en av tolederei Barnas Turlag Røyken og Hurum. Hele 4familier har møttopp uteom oss turlederne, som også har medossungene våre. Det er en fin gjeng som tusler innover.
           
Snøen ligger enda i marka, men den er godt sammensunket og bærer små føtter sånn någenlunde. De tråkker gjennom her og der, og de minste må få bærehjelp av sine opphav. 


Fremme ved Tussebo tar vi leirplassen i øyensyn, og erklærer den for godkjent. Her har speiderne laget en fin åpen bålplass med tykke granplanker, samt en rund gapahuk som nok er fin under regnvær, sterk vind og ruskevær. En flott leirplass!

Vedpinner blir plukket frem og bålet tennes. Pølser  blir grillet, og jammen har turleder Ingvild tatt med seg marshmallows også. Det blir populært for ungene!
Blant de voksne går praten lett, og jeg blir overrasket når jeg hører at en av foreldrene kjenner til bloggen, og det attpåtil fra Fjellforum. Verden er ikke stor!
Trangt om plassen ved pølsebålet.


Turlaget har gått til innkjøp av en slakkline, som  blir spent opp for første gang. Det blir populært både for store og små, og det er vanskelig holde seg på lina uten noe å holde seg fast i. Sunniva får litt hjelp, og da går det fint!



Siden det er påske, må vi ha med noe godt til ungene. Litt dårlig kamuflert får vi lurt alle ungene inn i den innbygde gapahuken, og i rasende fart får Ingvild og jeg gjemt Kinderegg rundt i skogen, like mange som det er unger. Så slippes ungene fri, og de løper rundt i skogen på ivrig eggjakt!
Snart er alle eggene funnet, og de blir fort fortært!


Litt etter dette pakker vi sammen og tusler hjemover igjen. Denne gangen er det ingen som bæres, til og med minstemann på to år går hele veien alene.
Vel tilbake ved bilene takker alle for turen og tar farvel. Vi er enige om at det var en vellykket tur med mange oppmøtte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar