torsdag 16. juli 2020

Marias viltgryte


 Viltgryte er nok det aller beste jeg kan få på tur! Denne gangen hadde jeg i tillegg fått prima reinsdyrkjøttdeig av en god venn som selv hadde jaktet, skutt og slaktet dyret på Hardangervidda. Slike gaver setter man virkelig pris på. Jeg hadde spart den lenge i fryseren og nå endelig skulle den til pers.
Ingredienser:

  • Kjøttdeig av vilt. Har du ikke så fungerer storfe også fint.
  • Sjalottløk
  • Den beste soppen du kan finne – om du ikke er en sopplukker så plukker du den i butikken
  • Litt bacon – kan sløyfes - men fin som smakstilsetning
  • Valgfri grønnsaker – jeg brukte poteter og brokkoli. Det er kjekt om du har tilberedt dette hjemme før du drar på tur.
  • Creme fraiche
  • Enerbær – det er også veldig gøy å finne tyttebær og krekling og ha i. Da får du en veldig god viltsmak på gryten.
  • Salt, pepper, timian
 
Kjøttdeigen stekes godt, krydre med salt, pepper og timian. Legg til side, i en kjele. Stek sopp, bacon, løk – ja i den rekkefølgen. Alltid løk til sist. Løk har den egenskapen at det renser stekepannen. Ha alt i gryten etter hvert som det blir ferdig.

Ha i creme fraiche – mengde? 1-2 dl kanskje? Eller alt dersom du vil ha mye saus. Ha i enerbær. Smak og krydre mer hvis du ønsker mer smak på gryten. Del opp poteter og brokkoli og ha i. Bland godt og varm opp mens du rører ofte – mat svir seg fort dersom du lager det i gryte ute. Stekepannen kan du snu opp ned og bruke som lokk slik at varmen ikke taper seg så fort.
Dryss over tyttebær, krekling – kanskje et tyttebærblad eller to. Ta et bilde for skryting – finn deg en fin plass og nyyyyt…


Stekt reinsdyrkjøtt - både lukter og smaker himmelsk!


Slik ble resultatet.


x

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar